Vánočka - nejoblíbenější recepty |
Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY |
Květina Vánoc - Vánoční hvězda |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Lilek pečený se sýrem: Lilek upečeme vcelku v troubě, za stálého otáčení. Hotový je měkký a slupka je černá, ale není spálená. Ještě horký lilek oloupeme, pod tekoucí vodou opláchneme, položíme na prkénko a mírně utěrkou p ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Smažený lilek (Rumunsko): Lilky opereme i se slupkou nakrájíme na plátky silné asi jeden centimetr, osolíme a necháme uležet. Z vajec, mléka mouky připravíme těstíčko, osolme, pak plátky lilku osušíme, obalíme v hladké mouce a ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Paprikové lusky po rumunsku: Paprikové lusky spaříme v horké osolené vodě, vychladíme a necháme odkapat. Na jedné třetině oleje osmahneme očištěnou nadrobno nakrájenou cibuli do růžova, zalijeme rozmíchanými vejci, osolíme, opepř ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Celer s čerstvými hříbky: Celer očistíme, nakrájíme na silnější plátky a uvaříme v co nejmenším množství osolené vody do poloměkka. Vyjmeme z vody a na sítu necháme odkapat. Cibuli jemně nakrájíme a podusíme na sádle, zapráším ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Vařená cibule: Cibuli oloupeme a dáme vařit do většího množství osolené vody. Pak ji vyjmeme, necháme odkapat, rozpůlíme, osolíme, opepříme, posypeme sekanou petrželkou, zakapeme olejem a podáváme s chlebem.
... ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Plněný lilek (Jugoslávie): Lilky oloupeme (bude asi 30 % odpadu), v půli napřič překrojíme a povaříme v osolené vodě až změknou. Pak u jednotlivých kusů vydlabeme středy. Vymícháme 80 g másla, přidáme brynzu, smetanový sýr a s ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Chřest vařený s máslem: Chřest připravujeme vždy čerstvý. Před přípravou chřest očistíme tak, že malým ostrým nožíkem seřízneme povrchní slupku, opláchneme pod tekoucí vodou a z očištěných chřestů, asi po deseti kusech, sva ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Lilek po athénsku: Lilek nakrájíme na plátky a podusíme na oleji s rajčaty nakrájenými na kolečka. Osolíme, opepříme a když je lilek měkký, posypeme jej strouhaným sýrem. Podáváme jako přílohu k dušené drůbeži nebo jehn ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Chřest s koprovou šlehačkou: Brambory i se slupkou vaříme asi 25 minut doměkka. Slijeme vodu a oloupeme je. Oloupeme chřest a odkrojíme konce a stonky svážeme. Do 2 l vody přidáme 2 lžíce citrónové šťávy, cukr a máslo. Vložíme ch ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Smažené papriky: Papriky po délce rozřízneme a v osolené vodě povaříme doměkka. Mezitím si uděláme těstíčko: z bílků ušleháme sníh (tuhý), lehce do něj vmícháme žloutky, mouku a jemně nastrouhaný sýr. Papriky namočíme ... …více»
|