Vánočka - nejoblíbenější recepty |
Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY |
Květina Vánoc - Vánoční hvězda |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Pikantní kukuřice: V mírně osolené vodě vaříme kukuřici asi 20 minut, až jsou zrnka měkká. Česnek prolisujeme. Kukuřici necháme na sítu okapat a potom každý klas rozkrojíme na 3 kusy. Ve velké pánvi zahřejeme máslo, na ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Labužnické závitky: Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky, pórek na špalíčky a plátky šunky rozpůlíme. 150 ml vody uvedeme do varu a pórek asi 5 minut podusíme. Scedíme a tekutinu zachytíme. Pórek zavineme do šu ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Míchaná zelenina po čínsku: Papriky a mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na nudličky, květák rozebereme na růžičky a kukuřici necháme okapat. Květák s mrkví povaříme v osolené vodě asi 8 minut, hrášek 3 minuty. Uvařenou zeleninu ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Smažené zeleninové kuličky: Očištěný květák rozebereme na růžičky. Brambory omyjeme, oloupeme a rozčtvrtíme. Obojí vaříme 20 minut v osolené vodě. Horké prolisujeme do mísy. Koriandr omyjeme, osušíme, otrháme lístky a jemně pose ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Špenát z pekinského zelí: Očištěné listy pekinského zelí uvaříme v osolené vodě doměkka. Přecedíme, necháme okapat a umeleme na masovém strojku nebo drobně rozsekáme. Světlou cibulovou jíšku zředíme mlékem, rozšleháme a dobře ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Chřest na maďarský způsob: Chřest uvaříme do poloměkka ve slané vodě, do které přidáme kostku cukru. Dáme okapat na síto. Zapékací mísu vymažeme lžící másla. Na druhé lžíci másla osmažíme strouhanku. Na dno mělké zapékací mísy ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Brokolice zapékaná v lístkovém těstě: Vyválíme těsto tak, aby zakrylo celý povrch zapékací pánve Crisp a přečnívalo přes její okraj do výšky. Těsto propícháme a napůl upečeme při funkci Crisp, 4-5 min. Rozmraženou brokolici nakrájenou na ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Květák po srbsku : Očištěný vypraný květák uvařme ve slané vodě doměkka, vyndáme na teplý talíř, polijeme olivovým olejem a pokapeme citrónovou šťávou. Podáváme s chlebem. ... ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Černý kořen smažený v těstíčku: Očištěný černý kořen nakrájíme na plátky, vložíme do kastrolu
s rozpuštěným máslem, osolíme a podusíme se sekanou petrželovou natí. Dušené plátky černého kořene pak necháme oschnout a obalíme v připr ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Kapusta zapečená se smetanou: Kapustu očistíme, vypereme, rozkrojíme na polovinu, vložíme do vařící osolené vody a vaříme, až kapusta změkne. Pak dáme a necháme okapat na sítu. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhano ... …více»
|