Kdy změníme letní čas na zimní v roce 2025? |
Bramboráky - nejoblíbenější recepty |
Hrajte s námi SUDOKU online ! |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |

![]() |
10. 08. 2009 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Gnocchi s mrkví a hráškem: Cibuli jemně nakrájíme a na másle osmažíme téměř dozlatova. Zelenou petrželku jemně nasekáme. Hrášek s mrkví scedíme a společně s petrželkou přidáme k cibuli. V malém množství studeného mléka rozmíchá ... …více»
|
![]() |
8. 08. 2009 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Brokolice smažená v sýrovém těstíčku: Brokolici si očistíme a krátce povaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Z vajíčka, mléka, vína a mouky připravíme těstíčko, osolíme ho a vmícháme jemně nastrouhaný sýr. Brokolici lehce obalíme v ... …více»
|
![]() |
8. 08. 2009 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zelné listy plněné houbami: Houby na másle podusíme, osolíme a opepříme. Přidáme uvařenou rýži, okmínujeme a směs podusíme. Vmícháme vejce a touto směsí naplníme spařené zelné listy. Naplněné listy přendáme do hrnce, přelijeme h ... …více»
|
![]() |
8. 08. 2009 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Bengálská květinová rýže: Rýži proplachujeme vodou tak dlouho, dokud voda není čirá. Rýži na 10 minut namočíme do teplé vody a necháme okapat. Vodu se šafránem a solí přivedeme do varu. Rozpálíme olej a za stálého míchání opra ... …více»
|
![]() |
7. 08. 2009 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Špízy z tofu: Bílé tofu nakrájíme na kostičky, vložíme do marinády z kečupu, oleje, sojové omáčky a koření a necháme cca 1 hodinu v chladu. Poté na špejli střídavě napichujeme tofu-rajče-tofu-olivy.... ... ... …více»
|
![]() |
7. 08. 2009 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Rajčata á la Gaudí: Rozkrojená a vydlabaná rajčata vymažeme rajčatovým protlakem, necháme je asi 10 minut zapéct. Po vyjmutí z trouby je naplníme majonézou, jogurtem, tuňákem, kaparů, citrónovou šťávou, osolíme a opepřím ... …více»
|
![]() |
6. 08. 2009 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Španělská zeleninová omeleta se sýrem: Cibuli nakrájíme na půlkolečka a lehce osmahneme na rozehřátém oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme postupně všechnu zeleninu a pod pokličkou 20 minut dusíme. Poté přidáme protlak, kořené a sojovou ... …více»
|
![]() |
6. 08. 2009 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Chřest po maďarsku: Očištěný chřest uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme odkapat. Připravíme si strouhanku, kterou osmažíme na másle. Ohnivzdornou misku vymažeme máslem, na dno dáme polovinu zakysané smetany, lžíci o ... …více»
|
![]() |
6. 08. 2009 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Čínské polévkové nudle se špenátem: Dáme vařit cca 300 ml vody. Do vroucí vložíme nudle a vaříme, dokud nebudou měkké. Vsypeme koření z nudlí. Poté přidáme tavený sýr a špenát. Ještě chvíli povaříme, aby se suroviny spojily a obalily nu ... …více»
|
![]() |
6. 08. 2009 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Plněná tortilla: Mraženou zeleninu osolíme a posypeme sekaným rozmarýnem. Dále připravujeme dle návodu na obalu. Zeleninu zbavíme přebytečné vody, nasypeme do předehřáté mísy a lehce promícháme se sýrovou omáčkou. Na ... …více»
|