Použité suroviny receptu Bengálská květinová rýže:
50 ml řepkového oleje
| 400 ml rýže
| 600 ml vody
| 2 lžičky šafránu
| 2 lžičky soli
| 50 ml nesolených nepražených oříšků kešu
| 1 lžička kmínu
| 1 lžička fenyklu
| 50 ml nesolených nepražených pistáciových oříšků
| 50 ml kokosových lupínků
| 1 lžička mletého kardamonu
| 2 celé skořice
| půl lžičky kajenského pepře
| 100 ml sušené papáji
| 6 hřebíčků
| 100 ml sušených kostek ananasu
| 2 lžíce hrozinek nebo sultánek
| 100 zmrazených zelených hráškových lusků
Postup přípravy receptu Bengálská květinová rýže:
Rýži proplachujeme vodou tak dlouho, dokud voda není čirá. Rýži na 10 minut namočíme do teplé vody a necháme okapat. Vodu se šafránem a solí přivedeme do varu. Rozpálíme olej a za stálého míchání opražíme kešu a pistácie. Přidáme fenykl, kmín, skořici a hřebíček. Za stálého míchání několik minut osmahneme, ke konci přidáme kokosové lupínky, kardamon a kajenský pepř. Přidám hrozinky a rýži. Několik minut za stálého míchání osmahneme. Přilijeme horkou šafránovou vodu a vaříme. Přidáme hrášek, poklopíme pokličkou a necháme asi 20 minut dusit. Nakonec vmícháme papáju a ananas.
Fotky receptu Bengálská květinová rýže:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!