Smícháme lžičku oleje, kari a chilli koření, mírně osolíme a tofu nakrájené na kostky do této marinády naložíme. Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Kapii necháme okapat, nakrájíme ji rovněž na nudličky, žampiony a cibuli na plátky. Špagety uvaříme v osolené vodě na skus. Na rozehřátém oleji opečeme plátky žampionů s cibulkou, přidáme zeleninu, mírně osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme. K podušené směsi přidáme marinované tofu, podlijeme trochou vody a ještě asi sedm minut dusíme. Špagety překryjeme zeleninovou směsí a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Pro nehubnoucí členy rodiny:
Část hotového pokrmu posypte větším množství tučnějšího sýra, podávejte s dvojnásobnou porcí špaget, po uvaření je pokapejte lžičkou oleje.
1 porce: EH 1800 kJ, B 30 g, T 14 g, S 46 g, chol. 8 mg, vláknina 2 g
B 26 %, T 30 %, S 44 %
Zdroj:
Hubneme s rozumem tvořivě