Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Bezový sirup z bobulí

fotka Bezový sirup z bobulí
Vložil:
Porcí:3
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 156

Použité suroviny receptu Bezový sirup z bobulí :

2 kg bezinek,  | 2 l vody  | 1 kg cukru  | kousek celé skořice nebo vanilky  | lžička nastrouhané citrónové nebo pomerančové kury  | 2 hřebíčky

Postup přípravy receptu Bezový sirup z bobulí :

Černé, dobře vyzrálé bezinky otrháme ze stopek, vložíme do mísy, zalijeme vodou, aby byly potopené, a necháme 24 hodin stát. Poté šťávu procedíme, bezinky propasírujeme nebo umeleme na strojku, hustý odpad už nepoužijeme, obě šťáv - jak scezenou, tak i ze strojku - slijeme, odměříme a na každý litr šťávy přidáme l kg cukru. Přidáme koření, citrónovou nebo pomerančovou kůru a vaříme mírným varem za stálého míchání, aby se dobře rozpustil cukr, 20 minut. Horký sirup vlijeme do čistých nahřátých lahví, uzavřeme a necháme vychladnout. Bezinkový sirup můžeme po uvaření také smíchat se stejnou dávkou rumu a používat jako bezinkový likér. Je dobrý proti bolestem nervů, neuralgiím apod.


Fotky receptu Bezový sirup z bobulí :

Bezový sirup z bobulí
Bezový sirup z bobulí
Bezový sirup z bobulí
Bezový sirup z bobulí
Fotky vložil: Natural 
Hodnocení receptu Bezový sirup z bobulí
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Komentáře receptu Bezový sirup z bobulí
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
nejrychlejší je dát celé větvičky do propařovacího hrnce, rovnou nasypat cukr a šťáva se sama prolije do spodní nádoby a vy jen můžete slévat do lahví. Je hustá. Z ní potom lze udělat vynikající marmeláda - vlastně želé, které je opravdu výborné. Pokud do šťávy přidáte trochu rumu, máte bezvadný likér. Myslím, že bezinky jsou u nás ještě dost nedoceněné.
Obrázek uživatelky
profil
taky dělávám ale ne s vodou jen bezinky a cukr a neředěnou štávu vleju do skleniček a dám do ledničky je toho málo ale paradní koncentrát,který dávám dětem malou lžičku při horečce. Dcerka nemuže léky má na ně alergii tak máme vše z bylinek a opravdu pomáhá!!!Smajlík

Oblíbené recepty v kategorii
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles