Postup přípravy receptu Bowle s čerstvými broskvemi:
Bowli připravujeme s předstihem, aby byla dobře vychlazená a uleželá. Samotná příprava trvá několik minut, dlouhá je doba chlazení.
Zralé broskve ponoříme na chvíli do vroucí vody, pak je propláchneme vodou studenou a sloupneme z nich slupku. Rozpůlíme je, odstraníme pecku, případně odkrojíme nahnědlou dužninu v okolí pecky. Pomeranč rozřízneme a přes prsty nebo přes cedník z něho vymačkáme veškerou šťávu. Broskve rozkrájíme na větší kousky a vložíme do teriny - skleněné baňaté nádoby na bowli. Posypeme je cukrem a zalijeme koňakem, pomerančovou šťávou a bílým vínem, tak, aby byly zcela potopené.
Nádobu dáme na hodinu k ledu, občas její obsah promícháme. Pak přidáme podle chuti cukrový sirup a dolijeme zbytek vína. Promícháme a vrátíme znovu k ledu.
Před podáváním do bowle nalijeme chlazené šampaňské nebo dobře vychlazenou sodovku. Broskvová bowle se výtečně hodí na letní zahradní oslavy.