Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 78 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramborák se zelím a slaninou:
1kg brambor
| 25dkg cibule
| 4 stroužky česneku
| 3 vejce
| 1,5 lžičky soli
| 1 špetka kmínu
| 1 špetka majoránky
| 1/2kg hladké mouky
| 1/2kg slaniny
| 1kg steril. zelí
| 0,3l oleje
| 1 špetka pepře
Postup přípravy receptu Bramborák se zelím a slaninou:
Nejprve brambory zbavíme slupek a řádně omyjeme, pak je nastrouháme na jemno do mísy. Do nastrouhaných brambor přidáme sůl, majoránku, pepř a pak vejce, česnek a nakonec kmín. Vše řádně rozmícháme a necháme chvíli odpočinout, aby se pustila bramborová šťáva, kterou potom odstraníme.
Pak přidáme hladkou mouku, vše rozmícháme a hned pečeme či smažíme na pánvi na rozpáleném oleji do zlatova.
Hotové bramboráky pokládáme na talíř. A mezitím si připravíme buď kysané zelí nebo sterilované zelí a slaninu. Vše opláchneme pod tekoucí vodou. Slaninu nakrajíme na kostičky a opečeme je na tuku a pak se přidají zelí a chvíli je podusíme pod pokličkou.
Hotové zelí poklademe na bramboráky a ohneme je na půl a podáváme. Dobrou chuť.
Fotky receptu Bramborák se zelím a slaninou:
Fotky vložil: Marci7,alenatoni