Použité suroviny receptu Brambory zapečené s bílou omáčkou:
800 g brambor
| 50 g másla
| 50 g hladké mouky
| 200 ml sladké smetany
| 100 ml mléka
| 150 g tvrdého sýra
| sůl
| majoránka
| kousek másla na pekáč
Postup přípravy receptu Brambory zapečené s bílou omáčkou:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je trochu vychladnout a oloupeme je. Nakrájíme je na plátky a rozložíme do máslem vymazaného pekáče. Posypeme je majoránkou. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a smetanou, osolíme a povaříme 10 minut. Hotovou omáčkou přelijeme připravené brambory, vše posypeme jemně nastrouhaným sýrem a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 20 minut. Podáváme obložené kousky čerstvé zeleniny
Fotky receptu Brambory zapečené s bílou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!