Postup přípravy receptu Čajový šerbet s likérem a mátou :
Čajové lístky vsypeme do konvice a zalijeme 1 litrem vroucí vody. Necháme stát asi 3 min. Pak cedítkem scedíme čaj do nízké kovové mísy. Mátu opereme a osušíme. Několik snítek odložíme, zbytek vložíme do čaje a necháme louhovat, dokud čaj zcela nevychladne. Snítky máty odstraníme a čaj postavíme do mrazáku. Mrazíme 6 - 8 hodin. Přitom asi po 2 hodinách důkladně promícháme, aby se netvořily ledové krystaly. Pak zamícháme po každé další hodině. Čajový šerbet rozdělíme do 6 dobře vychlazených pohárů a přelijeme broskvovým likérem. Ozdobíme odloženou mátou a mátovou čokoládou. Okamžitě podáváme.
Fotky receptu Čajový šerbet s likérem a mátou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!