Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Česká smaženice:
300 g směsi hub
| 1 cibuli
| dle chuti: sůl, pepř a kmín
| 1 lžíci sádla nebo másla
| 3 vejce
| dle chuti a potřeby: krupici, zeleninu nebo uzeninu
Postup přípravy receptu Česká smaženice:
Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme ji dorůžova na rozpáleném sádle. Někdo dává přednost máslu, chuť je pak jemnější. Přidáme houby, kmín a dusíme pod pokličkou. Nepodléváme, houby pustí vodu samy.
Občas zamícháme a když houby změknou, pokličku odkryjeme, aby se vydusila všechna voda. Zahustíme vejci, osolíme, opepříme a podáváme s čerstvým chlebem. Chceme-li mít smaženice více, přidáme lžíci krupice. Do hub můžeme podle chuti a fantazie vmíchat i zeleninu nebo i uzeniny.
Fotky receptu Česká smaženice:
Fotky vložil: Natural,Vlaďuša,mikejla,martikam,aknels,Aine,MichelePrg