Postup přípravy receptu Chobotnice u táboráku:
Ze středu prsíčka vyřízneme co největší hranol. Ten velmi opatrně podélně rozřízneme vejpůl, na jednom konci to však necháme asi 2 cm nedoříznuté. Otočíme o 45° a provedeme totéž. Vzniknou nám tak 4 cancoury na kousku celistvých prsíček.
Ze zbylých prsíček uřízneme ještě 4 proužky o průměru a délce přibližně odpovídající tloušťce chapadel
Zbytek masa použijeme třeba na čínu.
Čtyřchapadlnici opečeme spolu se čtyřmi plonkovními proužky masa na oleji (v peci nebo na pánvi) dozlatova. Dbáme přitom na řádné propečení 'krčku'. Nakonec chapadlnici na pánvi nebo pekáči rozčapíme na krček jí připlácneme půlku kompotované broskve a ve vypnuté peci necháme ještě chvilku prohřát.
Čtyřchapadlnici opatrně přesuneme na talíř, chapadla jí rovnoměrně namíříme do všech světových stran a do podpaždí jí vsuneme vedlejší chapadla tak, aby jich opravdu měla osm.
Mezi jednotlivá chapadla zastrčíme úzké trojúhelníky z kolečka ananasu.
Na zvláštním talíři podáváme hranolky úhledně naskládané do tvaru táborákové hranice, pyramidy nebo pagody. V tatarkové mističce podáváme tatarku, kečup, dresink nebo tak něco.
Vaříme-li pro pořádný chlapy, prsa zaměníme za vepřovou panenku, ananas za pálivou papriku, broskev za rajče, nešetříme pepřem nebo tabascem a tatarku nahradíme putnou piva.