4 ks vejce
| 50 g cukru krupice
| 60 g dia čokolády
| 1 ks smetana ke šlehání
| 1 ks pomeranč
| čokoláda na ozdobu
| ovoce na ozdobu
Postup přípravy receptu Chocolate mousse:
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem ve vodní lázni do pěny, šleháme do zhoustnutí. Potom mísu vyndáme z vařící vody, přidáme rozpuštěnou dia čokoládu a směs vyšleháme do vychladnutí. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Smetanu také ušleháme a větší část zlehka vmícháme do čokoládové směsi- Nakonec přidáme bílkový sníh a opatrně promícháme. Čokoládovou pěnu opatrně vlijeme do pohárů, zdobíme ovocem, čokoládou a zbytkem šlehačky. Chocolate mousse necháme pořádně vychladit.
Fotky receptu Chocolate mousse:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!