7 litrů vody
| 3 kg krystalového cukru
| 1 kg rýže
| 16 dkg droždí
| 2 sáčky vanilkového cukru
| 1 balíček nového koření
| 10 ks hřebíčků
| 1/2 lžičky muškátového květu
| 1/2 lžičky rozstrouhaného muškát. oříšku
| 1/2 lžičky zázvoru
| 1/2 lžičky tymiánu
| 2 ks. stzrouhaného nebo krájeného citrónu
Postup přípravy receptu Cinzáno:
7 litrů vody svaříme s 3 kg cukru a necháme vychladnout. Všechno dáme kvasit do demižonu na 6 týdnů. Potom stočíme do 5 litrové láhve. Přes láhev dáme plátno a nechat 1 týden vydýchat. Potom přelít do lahví(kal vyhodíme). Cinzáno podáváme chlazené s ledem a citrónem.
Fotky receptu Cinzáno:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!