Vložil: | Popocatepe |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 15 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Čokoládová mokka:
100ml mléka
| 2 lžíce kakaa
| 2 lžíce cukru
| 4 lžičky mleté kávy
| 300ml vody
| 4 kostky cukru
| 80ml pomerančového likéru
| 150ml smetany ke šlehání
| hoblinky pomerančové kůry
Postup přípravy receptu Čokoládová mokka:
Kakaový prášek rozmícháme s cukrem a se třemi lžícemi mléka na hladkou kaši. Zbytek mléka přivedeme k varu, vmícháme rozpuštěné kakao a necháme prohřát. Do džezvy dáme jemně mletou kávu, zalijeme odměřenou vodou a přivedeme k varu. Jakmile klesne pěna, necháme ještě jednou přejít varem. Pak přilijeme asi 1 lžíci studené vody a necháme chvilku odstát. Kávu přecedíme přes jemné sítko do kakaa, přidáme cukr a přimícháme pomerančový likér. Ochucenou kávu rozlijeme do čtyř nahřátých šálků a ozdobíme kopečkem dotuha ušlehané smetany. Před podáváním posypeme hoblinkami pomerančové kůry a čokolády.
Fotky receptu Čokoládová mokka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!