Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
6. 08. 2008 Cukroví
Příprava receptu Křehotiny: Všechno mimo cukru a bílku zpracujeme na těsto. Vyválíme placku trochu silnější než na nudle. Vykrajujeme tvar velké květiny. Položíme jeden květ, namočíme prst do bílku a uprostřed jej trochu namažem ... …více»
|
5. 08. 2008 Cukroví
Příprava receptu Cukroví - brambůrky: Krém: Cukr s vejci a kakaem utřeme a přilijeme rozpuštěný vlažný tuk, vymícháme.
Těsto: Vše spojíme.
2 piškoty k sobě slepíme krémem, celé namočíme do rozředěného rumu, opatláme těstem a vyválím ... …více»
|
5. 08. 2008 Cukroví
Příprava receptu Křehké ječné šátečky: Z mléka a droždí připravíme kvásek. Ze zbylých surovin vypracujme těsto. Necháme je ½ hodiny odpočinout, vyválíme a nakrájíme na čtverce. Plníme marmeládou, tvarohem či mákem, přeložíme na po ... …více»
|
5. 08. 2008 Cukroví
Příprava receptu Pohankové cukroví: Cukr utřeme s máslem a přidáme žloutky. Vmícháme mouku, těsto přendáme na pomoučený vál a rozválíme silnější plát. Formičkami vykrajujeme nejrůznější tvary. Cukroví upečeme v předehřáté troubě dozlato ... …více»
|
5. 08. 2008 Cukroví
Příprava receptu Špaldovo-pomerančové linecké kroužky: Zpracujte mouku, tuk a med v těsto, nechte 1 hodinu odpočinout v lednici. Těsto rozválejte, posypte kandovanou citrónovou a pomerančovou kůrou a ještě ji trochu zatlačte válečkem do těsta . Posypte sk ... …více»
|
5. 08. 2008 Cukroví
Příprava receptu Špaldovo-ořechové linecké sušenky: Všechny suroviny kromě marmelády zpracujte v těsto a nechte 1 hodinu vychladit v lednici. Poté těsto rozválejte na tenký plát a vykrajujte různé tvary. Pečte v troubě při mírné teplotě (150°C) asi 15 ... …více»
|
5. 08. 2008 Cukroví
Příprava receptu Špaldovo kukuřièné linecké sušenky ve 4 variantách: Surovinu zpracujeme v těsto a vychladíme 1 hodinu v lednici. Pečeme v troubě při mírné teplotě (150°C) cca 15 minut.
Varianty:
1. Základní těsto rozválíme a vykrájíme různé motivy. Po upečení slep ... …více»
|
4. 08. 2008 Cukroví
Příprava receptu Zlodějské bonbony: Ovesné vločky opražíme na rozpáleném oleji dorůžova. Necháme je mírně vychladnout a pak je umeleme.
Jemně mleté vločky smícháme s cukrem, kakaem i máslem. Pro lahodnější chuť přidáme pár kapek rumu n ... …více»
|
4. 08. 2008 Cukroví
Příprava receptu Medvědí pracky: Těsto dobře vypracujeme a po kousíčkách vkládáme do mušličkových formiček. Postavíme je na suchý plech a necháme v mírně vyhřáté troubě zvolna péci. Upečené necháme vychladnout, pak vyklopíme a sypeme ... …více»
|
4. 08. 2008 Cukroví
Příprava receptu Kávové kornoutky: Vypracujeme těsto a necháme je 3 hodiny uležet. Pak ho vyválíme na velmi tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka o průměru 6-8 cm. Pečeme v hodně vyhřáté troubě na pečícím papíru. Ihned po vyndání ... …více»
|