250 g hladké mouky
| 100 g moučkového cukru
| 150 g medu
| 1 lžíce mléka
| 2 žloutky
| na špičku nože jedlé sody
| na ozdobení: jemně nasekané oříšky
| KRÉM:
| 250 g másla
| 6 lžic moučkového cukru
| 2 žloutky
| dle chuti: trošku silného studeného kávového extraktu ze zrnkové kávy
Postup přípravy receptu Kávové kornoutky:
Vypracujeme těsto a necháme je 3 hodiny uležet. Pak ho vyválíme na velmi tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka o průměru 6-8 cm. Pečeme v hodně vyhřáté troubě na pečícím papíru. Ihned po vyndání z trouby kolečka stáčíme do kornoutků (třeba pomocí menší zdobičky na krém) a necháme vychladnout. Otevřený okraj máčíme v rozpuštěné čokoládě a plníme kávovým krémem. Krém ozdobíme sekanými oříšky.
KRÉM : Máslo, cukr a žloutky umícháme do pěny. Přidáme kávový extrakt, který zašleháváme po kapkách.