![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
25. 12. 2008 Cukroví
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ořechoví ježci: Vypracujeme těsto, necháme uležet v chladnu. Do kousku těsta dáme půlku ořechu, ukoulíme kuličku a vytvarujeme čumáček. Pečeme 10-15 min při nízké teplotě. Po vychladnutí máčíme prdelky v rozpuštěné č ... …více»
|
![]() |
25. 12. 2008 Cukroví
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Skořicová poleva na cukroví: Prosejeme cukr, smícháme se skořicí, přidáme vodu a mícháme až do hladka. Natřeme na libovolné cukroví a necháme přes noc oschnout. Hotovo. ... ... …více»
|
![]() |
24. 12. 2008 Cukroví
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sněhové hrudky: Smícháme dohromady moučkový cukr, bílky a sůl. Poté čekáme, než nám těsto ztuhne do tvrdého sněhu. Když má těsto asi 45°C vyndáme ho a dáme si ho do cukrářského sáčku. Dále si na pekáč vytvarujeme ... ... …více»
|
![]() |
22. 12. 2008 Cukroví
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí čokoládky: Tuk rozpustíme (nesmí se moc přehřát, jinak vzniknou hrudky), přidáme cukr a kakao. Mícháme, dokud se vše nerozpustí. Čokoládu nalejeme do důkladně očištěných formiček, např. na plněné oříšky. Po úpln ... …více»
|
![]() |
20. 12. 2008 Cukroví
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kokosové rohlíčky nebo kytičky : Z kokosu, cukru, tuku a prášku do pečiva vypracujeme těsto. Plníme do formiček (formičky není třeba vymazávat). Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme. Po vychladnutí namáčíme konce do čokoládové polevy. ... …více»
|
![]() |
20. 12. 2008 Cukroví
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Citrónové vánoční tyčinky : Společně s citrónovou šťávou ušleháme bílky, přidáme moučkový cukr a dále šleháme do hladka. Potom do této směsi přimícháme nastrouhanou citrónovou kůru, nastrouhanou bílou čokoládu, mleté mandle a cu ... …více»
|
![]() |
20. 12. 2008 Cukroví
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Skořicové pusiny: Nasucho v pánvi opražíme mandle, skořici a 50 g cukru. Necháme vychladnout. Bílky ušleháme do sněhu a postupně vmícháme zbylý cukr. Z mandlové směsi odebereme dvě lžíce a zbytek vmícháme do bílků. Hmo ... …více»
|
![]() |
20. 12. 2008 Cukroví
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vánoční kokosky z Podkrkonoší: Kokos, cukr a 4 bílky dobře promícháme a tuto směs za stálého míchání nahřejeme ve vodní lázni. Pak necháme vychladnout. Rozředíme 3 bílky a přidáme citrónovou kůru, prosátou mouku a dobře vše promích ... …více»
|
![]() |
20. 12. 2008 Cukroví
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vánoční burizonové kuličky: Máslo s cukrem utřeme ve směs, přidáme kakao dle chuti a barvy, opět důkladně promícháme a do této vzniklé hmoty nasypeme nasekané oříšky spolu s burizony. Promícháme. Pokud je hmota příliš řídká, nec ... …více»
|
![]() |
20. 12. 2008 Cukroví
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ferrero Rosché s kokosem: Tuk rozpustit, přidá se pudink, salko, tresť. Mícháme tak dlouho, až hmota ztuhne. Asi na půl hodiny, ještě dáme do studena vychladnout. Lžičkou vykrajujeme kousky, záleží na Vás jak velké ... ... …více»
|