125 ml podmáslí
| 2 jablka
| 250 g hl. mouky
| 3,5 lžičky tekutého sladidla
| 2 lžičky skořice
| 125 g másla
| 2 vanilk. lusky
| 1 prášek do pečiva
| 4 vejce
| na ozdobu sladidlo nebo ovoce
Postup přípravy receptu Dia jablečné vafle:
Žloutky oddělíme od bílků. Ušleháme je s máslem do pěny. Přidáme umělé sladidlo a podmáslí. Vanilkové lusky rozpůlíme a nožem z nich vydlabeme dužninu, kterou opatrně utřeme v pastu.
Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva, skořicí, vanilkovou pastou a postupně vmícháme do žloutkové hmoty.
Jablka nakrájíme na drobné kousíčky a přimícháme je do těsta. Bílky trochu osolíme a ušleháme do pevného sněhu. Ten pak opatrně vmícháme do těsta.
Těsto pečeme ve vaflovači a sypeme umělým sladidlem v prášku nebo ovocem.
Fotky receptu Dia jablečné vafle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!