Vložil: | Curdibilka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Dietní kynuté buchty:
bílek na potření
| tvaroh, mák, povidla jako náplň
| těsto:
| 250 ml smetany ke šlehání
| 3 žloutky
| 5 lžic cukru krystal
| 1 dl mléka
| 500 g hl. mouky
| 1/2 kostky droždí
Postup přípravy receptu Dietní kynuté buchty:
Z vlažné smetany, cukru a droždí si připravíme kvásek.
Odměříme si mouku, přidáme žloutky a trochu soli a vmícháme vzešlý kvásek. Těsto dobře prohněteme. Podle potřeby přidáme mléko, aby těsto mělo správnou konzistenci.
Těsto dobře promícháme a prohněteme. Těsto necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Během této doby jej promícháme.
Vykynuté těsto vyválíme na plát o tloušťce zhruba centimetr. Plát rozdělíme na čtverce o straně asi 5 cm. Povrch čtverečků poklademe přiměřeným množstvím oblíbené náplně. Buchty klademe do vymazaného pekáčku spojem dolů v asi centimetrových rozestupech. Nakonec buchty potíráme bílkem. Před pečením je ještě chvíli takto necháme kynout.
Buchty následně pečeme při 185 °C, po 10-ti minutách snižíme teplotu asi na 150 °C a pečeme ještě dalších 15 minut.
Hotové buchty necháme vychladnout a pocukrujeme je moučkovým cukrem.
Fotky receptu Dietní kynuté buchty:
Fotky vložil: Natural,Torta,Ježíšek,Maartinka,damami