Postup přípravy receptu Dietní zeleninové těstoviny:
Papriku omyjeme, vyndáme z ní semeník a pokrájíme ji na proužky. Zelené fazolky očistíme a povaříme ve slané vodě. Pokud použijeme sterilované, necháme je okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Omytá rajčata, celer a pórek pokrájíme na pravidelné proužky. Těstoviny uvaříme ve slané vodě s trochou oleje, aby se neslepily. Nesmí být příliš měkké. Scedíme je a promícháme v míse se lžící olivového oleje. Mezitím si připravíme zeleninu. Na oleji osmahneme cibulku a česnek, přidáme papriku, rajčata, celer a pórek a za občasného míchání podusíme. Nakonec přisypeme fazolky, bazalku a hotovou zeleninu smícháme s těstovinami. Porce můžeme posypat sýrem.