Postup přípravy receptu Domácí bejlíz :
Neotevřené konzervy slazeného mléka ponoříme do hrnce s vodou a vaříme 2 hodiny. Nemáme se bát, prý to nebouchne. Poté konzervy necháme vychladnout a mezitím si uvaříme půl litru mandlového pudinku, který také necháme vychladnout. Občas při chladnutí zamícháme, aby se nám nevytvořil škraloup. "Uvařené" a vychladlé konzervy slazeného mléka otevřeme a nelekáme se, že mají hnědou barvu. To jen cukr při vaření zkaramelizovat. Pudink a obsah konzerv dáme do mixéru, mixujeme a pomalu přiléváme rum. Lze také přidat pár kapek mandlové tresti, ale není to nutné. Nalijeme do lahví, uzavřeme a necháme 2-3 měsíce uležet. Domácí bejlíz podáváme chlazený s kostkou ledu.