Vložil: | Diesonne |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 37 |
|
|
Použité suroviny receptu Domácí lečo:
1 kg rajčat
| 1/2 kg paprik
| dle potřeby sádlo
| sůl
| pepř
| 3 celá vejce
| 2 ks střední cibule
Postup přípravy receptu Domácí lečo:
Na pánvičče necháme roupustit sádlo. Po té k němu přidáme cibulku a smažíme asi 5 minut - nesmí růžovět. K tomu přidáme na drobno nakrájená rajčátka - ten, kdo nemá rád jejich kůži, vloží je do horké vody a chvíli povaří tak, aby se dala stáhnout slupka. Po té je nakrájí a vloží do pánvičky k cibuli. Papriky omyjeme, vybereme vnitřek a krájíme na co nejmenší dílky a přidáme do pánvičky. Vaříme tak dlouho až jsou rajčata a papriky měkké. Opepříme a nakonec přidáme vejce, rozmícháme a osolíme.
Domácí lečo můžeme servirovat na talíř z chlebem.
Bez vajec můžeme plnit sklenice a zavařit.
Fotky receptu Domácí lečo:
Fotky vložil: Mangovka,evulaS33,sámo,Nandiči,vocjan,HankaHH