1/5 kg proprané rýže
| 150 g cukru
| 3,5 l vody
| 2 špetky tymiánu
| zázvoru
| pelyn'ku
| muškátového květu
| 1 celý muškátový oříšek
| 1 ks citron
| 80 g droždí
Postup přípravy receptu Domácí rýžové víno:
Přebranou a propláchnutou rýži dáme do čisté pětilitrové sklenice. Vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout a přilijeme k rýži. Přidáme koření, citrón nakrájený i s kůrou a kvásek z droždí. Rýžové víno necháme 6 týdnů kvasit a 1 týden uležet. Potom už na zdravíčko!
Pozor, domácí rýžové víno by se mělo pít chlazené, anebo když máme 37 °C. Velmi dobré na vaření čínských specialit.
Fotky receptu Domácí rýžové víno:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!