1. Pomeranče rozpůlíme a odkrojíme 1 plátek na ozdobení. Z pomerančů i z citrónu vymačkáme šťávu.
2. Kostky ledu a vymačkanou šťávu dáme do šejkru. Přidáme vodku a smetanu. Deset patnáct vteřin třeseme a potom nalijeme přes sítko do předem vychlazené sklenice. 3. Curacao a grenadinu střídavě opatrně naléváme lžičkou po vnitřních stěnách sklenice, čímž docílíme "duhového efektu". Je dobré si předem duhový efekt vyzkoušet. Se sklenici pohybujeme opatrně, abychom efekt neporušili.
4. Plátek pomeranče a koktejlovou třešeň napíchneme na párátko a ozdobíme sklenici. Servírujeme s brčkem.
Fotky receptu Duhový koktejl:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!