Vložil: | Malinqa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušená cizrna s uzeným:
400g vař. cizrny
| 1 středně velkou cibuli
| 3 stroužky česneku, nasekané
| 2 lžíce oliv. oleje
| 250g loup. konzerv. rajčat
| hrst sekané petržele
| špetka sůl, pepř, cukr
| hrst vypeck. oliv
| 4 plátky vař. libového uzeného, šunky nebo moravského masa
Postup přípravy receptu Dušená cizrna s uzeným:
1. V hlubší silnostěnné pánvi nebo kastrolu rozpalte trochu oleje a osmahněte na něm plátky uzeného nebo šunky. Vyjměte a uchovejte na teplém místě.
2. Přilijte zbylý olej, rozehřejte ho, osmahněte cibuli a česnek, vsypte odkapanou cizrnu, promíchejte a zalijte konzervovanými rajčaty i s nálevem. Promíchejte, krátce poduste a pak povařte odkryté tak, aby se většina tekutiny odpařila.
3. Omáčku ,dotáhněte‘ solí, pepřem, případně špetkou cukru. Přisypte petrželku a olivy nakrájené na plátky. Promíchejte, minutu prohřejte a podávejte s plátky masa nebo šunky.
Fotky receptu Dušená cizrna s uzeným:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!