3 l vody
| 50 dkg krystalického cukru
| 3 lžičky kyseliny citronové
| 1/2 l studené vody
| kůra ze 3 pomerančů
Postup přípravy receptu Džus z pomerančové kůry:
Po konzumaci pomerančů nám zůstane kůra, kterou většinou vyhodíme do odpadu. U nás se z ní dělá džus. Je to velmi jednoduché a v létě z lednice velmi osvěžující a navíc ho máme stále po ruce, protože konzumace pomerančů je u nás stálá. Takže k samotnému receptu: omytou kůru z pomerančů namočíme do 1/2l vody s kyselinou citronovou přes noc a přikryjeme pokličkou. Pak je rozmixujeme, cukr svaříme se 3 litry vody a do horkého vmícháme rozmixovanou kůru. Procedíme přes velmi husté sítko nebo plátýnko do lahví a uzavřeme. Můžeme použít i plastové lahve, které jsou ovšem vymyté a uvnitř suché.
Fotky receptu Džus z pomerančové kůry:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!