Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 15 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Flambovaný zimní punč:
500 ml silného černého čaje
| 80 ml pomeranč. likéru
| 10 ml rumu
| 1 pomeranč
| 4 kostky cukru
| kousky kandysu
Postup přípravy receptu Flambovaný zimní punč:
Čtyři žáruvzdorné sklenice nahřejeme, do každé vložíme kousek kandysu, nalijeme 125ml silného čerstvého černého čaje, 20 ml pomerančového likéru a zamícháme.
Pomeranč omyjeme horkou vodou, osušíme ho a nakrájíme na plátky.
Do každé sklenice vložíme 1 pomerančový plátek.
Na každou sklenici položíme lžičku s 1 kostkou cukru.
Kostky cukru pokapeme 10 ml rumu a pomocí dlouhé hořící špejle zapálíme.
Po opálení cukr pustíme do punče.
Podle uvážení můžeme k horkému punči podat ještě kousek kandysu.
Fotky receptu Flambovaný zimní punč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!