600 ml silné kávy
| 2 kousky skořice
| 4 ks hřebíčky
| 4 ks zrna nového koření
| 150 g smetany
| 6 ks kostek ledu
| cukr podle chuti
| pár nastrouhaných hoblinek čokolády
Postup přípravy receptu Frappe de paris :
Uvaříme velmi silnou kávu, asi dvakrát silnější než obvykle. Nalijeme do džbánu a přidáme skořici, hřebíček a nové koření. Džbán včetně obsahu postavíme alespoň na hodinu do chladničky. Vyndáme džbán s kávou z chladničky. Obsah nalijeme přes síto do kuchyňského mixeru. Přidáme smetanu, kostky ledu a cukr. Mixujeme, dokud se přísady nezpění a nespojí. Místo mixeru můžeme použít i ruční šlehač. Přelijeme okamžitě do vychlazených sklenic a posypeme hoblinkami nastrouhané čokolády. Frappe de paris servírujeme s brčkem dřív, než opadne pěna.
Fotky receptu Frappe de paris :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!