Použité suroviny receptu Glögg s rozinkami, mandlemi a vanilkou:
1 l červeného vína
| 50 ml vodky
| 100 g rozinek
| 100 g loupaných mandlí
| 50 g hnědého cukru
| 1 vanilkový cukr
| kousek skořice
| 1/2 lžičky mletého kardamonu
Postup přípravy receptu Glögg s rozinkami, mandlemi a vanilkou:
Do hrnce nalijeme víno, přidáme rozinky, mandle, vanilkový cukr, kardamom a skořici.
Směs ohřejeme a při mírné teplotě ji necháme asi 10 minut táhnout.
Do menšího hrnku dáme cukr a nalijeme vodku.
Zapálíme ji dlouhou špejlí a cukr necháme v plameni dokonale rozpustit.
Pak vodku vlijeme do vinné směsi, promícháme a rozdělíme do 4 sklenic.
Do každé sklenice před podáváním vložíme lžičku.
Fotky receptu Glögg s rozinkami, mandlemi a vanilkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!