Postup přípravy receptu Grapefruitový sorbet:
Cukr smícháme s vodou a za stálého míchání jej zvolna zahříváme, až se zcela rozpustí, ještě asi 1 minutu povaříme, pak odstavíme a necháme zchladnout.
Grapefruitovou šťávu smícháme s citrónovou šťávou a přecedíme je do džbánu.
Přilijeme bílé víno, campari, vychladlý cukrový sirup a vše promícháme.
Tekutinu přelijeme do nerezové nádoby a povrch přikryjeme plastovou fólií, přes kterou dáme ještě alobal.
Uložíme asi na 3 hodiny do ledničky, pak sorbet přendáme do mísy a 2 minuty mixujeme, až získáme krémovou hmotu.
Takto připravenou směs znovu vložíme do nerez nádoby a dáme nejméně na 3 hodiny zamrazit.
Postup mrazení a mixování ještě dvakrát zopakujeme, potom sorbet necháme přes noc v mrazničce.
Před samotným servírováním jej necháme asi 20 minut částečně povolit v lednici.
Podáváme ve vychlazených sklenicích, zdobíme snítky meduňky.