0,8-1 l červeného suchého vína
| štáva z 1 pomeranče
| 1 ks citron
| 6 ks hřebíčků
| 1 svitek skořice,nalámaný na 4 ks
| 2 hvězdičky badiánu
| 1 ks jablko
| cukr na dochucení
Postup přípravy receptu Horké víno s jablky:
1. V hrnci nebo varné skleněné konvici smíchejte víno, kůru z půlky citronu, koření, omyté, jádřince zbavené a pokrájené jablko a směs zahřejte pod bod varu. Víno se nesmí vařit!
2. Nalijte přes sítko do nahřátých sklenic z varného skla, přilijte pomerančovou šťávu a šťávu z půlky citronu a podle chuti oslaďte. Podávejte s plátky zbylého citronu.
TIP: Nápoj je výborný i z bílého nebo růžového vína. Místo jablek můžete použít slupku z oloupaného jablka nebo do horkého vína přidat při podávání sušené křížaly - víno krásně provoní a skvěle chutnají. Vyzkoušejte směs koření Kotányi Mix svařené víno. Na jeden litr vína použijte jedno balení a podle chuti doslaďte. Směs je rozpustná a můžete jí ochutit také čaj nebo grog.