30-40 Ks zelených ořechů
| 2 l vodky žítné slivovice nebo čistého lihu (40%)
| koření dle chuti - např skořice, hřebíček, zázvor, citronová kůra atd
| 20-30 dkg medu
| 1 l parmenité vody
Postup přípravy receptu Hynkova ořechovka:
Postup:
Omyté a rozkrájené ořechy vložte do větší lahve, přidejte koření a alkohol a na slunném místě nechte 3-4 týdny stát. Směs v lahvi krásně ztmavne a začne vonět. Když je vše hotovo měla by být tekutina tmavě hnědá (ne zelená). Přeceďte.
No a nakonec ve vlažné vodě rozpusťte med (voda se nesmí vařit ani být teplejší jak 80st. C - med by se zničil) a slejte jej s přeceděným alkoholem.
Doporučuji přefiltrovat přes jemné plátno nebo filtrační papír.
Fotky receptu Hynkova ořechovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!