Vložil: | Martinna |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 17 |
|
|
Použité suroviny receptu Jáhelné šišky s mákem:
250 g syrových jáhel
| špetka soli
| 150 g kukuřičné hladké nebo polohrubé mouky (lze použít i hladkou špaldovou-těsto pak nebude tak žluté)
| 3-5 PL maizeny (kukuřičný škrob)
| máslo
| opražený a namletý mák
| sladký sirup (rýžový, pšeničný, javorový...)
Postup přípravy receptu Jáhelné šišky s mákem:
Uvařte jáhly, vychladlé je smíchejte s moukou a maizenou. Vypracujeme tuhé těsto, podle potřeby lze přidat vodu. Tvořte malé úzké šišky. Pokud část rozmixujete budou šišky jemnější a kompaktnější. Vyrobené šišky krátce povařtte v osolené vodě, vytahujte hned jakmile vyplavou, dejte stranou, aby vychladly.
Šišky orestujte na tuku s trochou sirupu a lehce je zkaramelizujte. Dejte na talíř a posypte opraženým a namletým mákem a oslaďte pořádně sirupem.
Jáhelné těsto jde i použít jako knedlíčky do polévky nebo plněné osmahnutou cibulkou, špenátem či ovocem. Jde to i ze sušených švestek, předem je namočíme a dovnitř dáme mandli.
Fotky receptu Jáhelné šišky s mákem:
Fotky vložil: katyakaty,MichelePrg,beruschka6,kozaroza