Použité suroviny receptu Jahodovo-pomerančová pěna:
1 ks velký červený pomeranč
| 100 g jahod
| 250 g kefíru
| 1 lžíce javorového sirupu (případně medu)
| 2 plátky pomeranče
| malé jahody na ozdobení
Postup přípravy receptu Jahodovo-pomerančová pěna:
1. Červený pomeranč oloupeme včetně bílé kůžičky. Dužinu vyloupeme ze slupek. Jahody omyjeme a očistíme. Rozkrojíme na poloviny nebo na čtvrtiny. Ovoce rozmixujeme s kefírem a javorovým sirupem. Na ozdobení navlékneme na koktejlové pártko 1 plátek pomeranče a 1 jahodu. Jahodovo-pomerančovou pěnu nalijeme do sklenic a ne okraj každé sklenice položíme párátko.
2. V zimě jsou jahody vzácné, v létě zase pomeranče. Proto v zimě můžeme místo jahod do nápoje rozmixovat 2 lžíce šťávy z dřínu a 1-2 mrkve. V létě naopak můžeme pomeranč nahradit meruňkami. Chutný je rovnež nápoj s melouny.
Fotky receptu Jahodovo-pomerančová pěna:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!