Postup přípravy receptu Jemné bulgurové knedlíčky:
Bulgur dáme na širokou pánev, zalijeme osoleným mlékem, na mírném ohni vaříme 10 minut. Po odstavení z ohně necháme ještě pod poklicí stát cca 5-10 minut. Pak přidáme máslo a necháme odkryté vychladnout. Do vychladnutého přidáme žloutky, bramborovou kaši, usekanou bazalku nebo petrželku (nepoužíváme ji pokud chceme připravit knedlíčky na sladko), pšeničnou mouku a dobře promícháme. Z bílku ušleháme sníh a pomalu ho zapracujeme do těsta. Rukama namočenýma do studené vody vytvarujeme malé knedlíčky, které vaříme v osolené vodě. Pokud se knedlíčky rozvařují, těsto zahustíme moukou. Když knedlíčky vyplavou na povrch, ještě je chvíli povaříme, opatrně vybereme na mísu, přidáme kousek másla (nebo zakapeme olejem) a promícháme. Knedlíčky můžeme podávat s masem, zeleninou, omáčkami, zdobíme bazalkou. Rovněž je možné připravit knedlíčky na sladko s ořechy, mákem, tvarohem a pod. (uvařené a omaštěné knedlíčky zasypeme cukrem, přidáme ořechy, nebo jiné z uvedených surovin a podáváme; možné je i plnění ovocem).