Vložil: | Čajčkus |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 15 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 84 |
|
|
Použité suroviny receptu Jeníkův toustíček:
4 vejce
| 2 menší jarní cibulky nebo jedna velká
| 2 plátky slaniny nebo česnekového boku
| 6 středních ředkviček
| 1 cibule
| 4 toustíčky z tmavého chleba
| sůl, mletý černý pepř, mletá sladká paprika, olej
Postup přípravy receptu Jeníkův toustíček:
Vejce rozšlehejte se solí a černým pepřem. Ředkvičky omyjte a nakrájejte na kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Jarní cibulky omyjte a nakrájejte na kolečka, třetinu zelené natě si ponechte na ozdobu. Slaninu naporcujte na proužky.
Na rozpáleném oleji nechte cibuli zesklovatět, přidejte jarní cibulku, ředkvičky, slaninu a smažte na mírném ohni asi 10 minut, dokud ředkvičky nezměknou. Přidejte rozšlehaná vajíčka, případně dosolte a osmahněte.
Toustový chléb opečte v toustovači (není to výslovně nutné, opečením ale docílíte lepšího výsledku), navršte na něj vaječnou směs, ozdobte zelenou jarní cibulkou a posypte mletou červenou paprikou.
Pro ještě výraznější chuť můžete vršek posypat strouhaným sýrem Madeland nebo sýrem Feta.
Fotky receptu Jeníkův toustíček:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!