1,5 kg jeřabin
| 1,3 kg cukru
| půlka citrónu
| kvasinky šery nebo tokajského
| živná sůl
| asi 3 l vody
Postup přípravy receptu Jeřabinové víno:
Svařte vodu s cukrem a nechte vychladnout. Vyzrálé, sladké, mrazem ožehnuté jeřabiny odtrhněte od střapin a stopiček, rozmačkejte, nalijte do pětilitrové láhve a zalijte cukerným roztokem, do kterého přidejte podle návodu kvasinky a živnou sůl. Promíchejte a poklaďte plátky oloupaného citronu. Láhev uzavřete kvasnou zátkou a postavte do teplé místnosti na šest až osm týdnů. Po vykvašení stočte víno do lahví. Láhve uzavřete a uložte do chladu.
Fotky receptu Jeřabinové víno:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!