Rýži uvařte v dvojnásobném množství vody, 30 minut vařte a poté nechejte 10 minut uležet. Z kapusty oddělejte vnější listy a odstraňte košťál. Kapustu nakrájejte na osminy a umyjte pod tekoucí vodou. Osminy potom rozřežte na široké proužky. Nechejte rozpustit ve velkém hrnci 75 g másla a přidejte 10 lístků šalvěje a kapustu. Přidejte 75 ml vody a 10 – 15 minut nechejte dusit. V pánvi rozpusťte 25 g másla a opečte rýži s bylinnou solí. Vymažte formu, dejte do ní rýži, proužky kapusty a okořeňte bylinnou solí, muškátem a bílým pepřem. Žampióny poduste na másle a dejte na zeleninu. Zapečte při 200°C a servírujte posypané nakrájenými lístky šalvěje.
Fotky receptu Kapustový rošt:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!