7 g mleté kávy
| 12 cl vody
| 2 cl kondenzovaného neslazeného mléka
| 0,5 g mleté skořice
| 7 g cukru (baleného)
Postup přípravy receptu Káva kapucín:
Čerstvou mletou kávu nasypeme do džezvy, zalijeme čerstvou studenou vodou, uvedeme do varu, necháme dvakrát vzkypět a odstraníme z tepelného zdroje. Po 1 - 2 minutách přidáme kávovou lžičku studené vody a po další minutě kávu slijeme do nahřátého šálku. Bezprostředně před podáváním přilijeme a zamícháme kondenzované mléko a kávu poprášíme skořicí.
Kávu můžeme připravovat i z kávy cezené nebo připravené v různých typech kávovarů.
Balený cukr podáváme zvlášť.
Fotky receptu Káva kapucín:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!