Postup přípravy receptu Kdoule ve vinné omáčce:
1. Kdoule oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jádřince. 1 l vody svaříme s 2 lžícemi cukru, mletým zázvorem a citron. šťávou. Vložíme kdoule a vaříme v nálevu asi 20 min. Scedíme; přitom zachycujeme tekutinu.
2. Bezinky omyjeme a uvedeme do varu s vínem, 500 ml kdoulového vývaru, 4 lžícemi cukru, vanilinovým cukrem a badyánem. Povaříme asi 10 min., pak omáčku přecedíme.
3. Škrobovou moučku rozšleháme ve 3 lžících vody a vmícháme do omáčky. Necháme vychladnout, přitom občas zamícháme.
4. Omáčku rozlijeme do talířů. Kdoule vějířovitě nařízneme a poklademe na omáčku. Můžeme ozdobit dílky citronu, bezinkami, badyánem, meduňkou.