Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 12.02. 2025
Dnes má svátek Slavěna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Kombucha

fotka Kombucha
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 13

Použité suroviny receptu Kombucha:

1 l málo vápenité vody  |  1 až 2 vrchovaté lžičky čerstvých čajových lístků  |  90 g cukru  |  1 houba kombucha

Postup přípravy receptu Kombucha:

1. Vodu uveďte do varu, nasypte čaj a nechte asi 10 minut louhovat, potom přeceďte přes jemné sítko. Na zelený čaj vodu nechte 5 minut ochladit, teprve potom přidejte čaj a nechte 2 až 3 minuty louhovat.

2. Přidejte cukr a míchejte, než se rozpustí. Čaj nechte vychladnout, až je vlažný. Potom ho nalijte do dobře vyčistěné skleněné nebo porcelánové nádoby (o objemu asi 2 l) s velmi širokým hrdlem.

3. Opatrně přidejte houbu kombuchu včetně nálevu. Nádobu přikryjte gázou a upevněte gumičkou. Nepřekrývejte fólií ani ničím podobným, protože houba potřebuje dýchat.

4. Postavte spíše na tmavší, čisté a teplé místo (ideální je teplota 20-23 stupňů), kde bude mít houba svůj klid. Nesnáší přímé slunce, hýbání a průvan. Nyní jí dopřejte 8 až 10 dní, při delším zrání kombucha kysne.

5. Potom vyjměte houbu se šálkem nálevu a dejte je do čisté uskladňovací nádoby. Zbylou tekutinu přeceďte a nalejte ji do čisté lahve. Výhodnější je připravit jednu várku z 2,5 litru vody. Kombuchu pokládat hladší stranou nahoru. Pokud se připravuje z bylinkového čaje, vždy přidat jednu lžičku černého čaje. Při skladování vzniká zákal (usazenina), který neškodí. Skladováním v chladu (v ledničce nebo i při pokojové teplotě) se chuť spíše vylepšuje. K pití lze ředit 1:1 minerálkou (zejména u kombuchy z bylinných čajů). Není nutné scedit při slévání, stačí při podávání (k urychlení procedury).


Fotky receptu Kombucha:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kombucha
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !