Postup přípravy receptu Kořeněné placky :
Smícháme sypké ingredience. Pak přidáme změklé máslo, vlažné mléko, vodu. Vypracujeme hladké těsto, ne příliš tuhé. Asi jako na kynuté buchty. Kdo dá čerstvé droždí nechá zmladit v troše mléka s lžičkou cukru. Necháme kynout asi 50 minut. Pak ještě jednou propracujeme na vále, Vytvarujeme placky, dáme na plech a necháme na teple ještě chvíli kynout. Potřeme mlékem a posypeme semínky. Pečeme 20-30 minut na 200 stupňů. Když si uděláme těsto o trochu víc tuhé, ale aby se netrhalo, můžeme ho použít jako přílohu k polévce. Takto: Polévku dáme do malých zapékacích misek, ne úplně po okraj. Z těsta udéláme placku, misku jí překryjeme (těsto zahneme za okraj, aby nesklouzlo). Posypeme semínky a pečeme stejně jako placky. Podáváme horké. Pozor na opaření. Těsto odkrývat opatrně.