Použité suroviny receptu Kořeněný punč s mandlovým likérem:
dřeň z jednoho vanilkového lusku
| 400 ml bezinkové šťávy
| 400 ml višňové šťávy
| 200 ml pomerančové šťávy
| 30 g cukru
| 4 hřebíčky
| 2 celé skořice
| 100 ml mandlového likéru
| 1 citron
Postup přípravy receptu Kořeněný punč s mandlovým likérem:
V hrnci pozvolna prohřejeme ovocné šťávy, vanilkovou dřeň, cukr, hřebíčky a rozpůlenou skořici. Těsně před dosažením bodu varu odstavíme ze sporáku.
Přimícháme mandlový likér a rozlijeme do pohárů i s kořením. Citron omyjeme vodou a škrabkou z něj spirálovitě oloupeme tenký proužek kůry. Do každého poháru vložíme jako ozdobu kousek citronové kůry.
Fotky receptu Kořeněný punč s mandlovým likérem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!