Postup přípravy receptu Krupičná ryba v malinovém moři:
Mléko přivedeme k varu, za stálého míchání vsypáváme krupici a necháme asi 5 minut bobtnat. Vmícháme med. Ještě teplou kaši rozetřeme na tloušťku 1 cm na plech vypláchnutý studenou vodou a dáme vychladit.
Maliny rozmrazíme, rozmixujeme a protlačíme jemným sítem. Podle přání můžeme osladit medem. Pomeranče oloupeme i s bílou kůžičkou a vyřízneme filety mezi přepážkami. Vytékající šťávu zachytíme a smícháme ji s malinovým pyré.
Z krupičného plátu vykrájíme ryby, obalíme je v rozšlehaném vejci a na obou stranách osmažíme dozlatožluta. Malinovou omáčku rozdělíme na 4 talíře, do ní položíme ryby a obložíme dílky pomeranče, případně ozdobíme pistáciemi a rozinkou na místě oka. Vše doplníme malinami a lístky máty.