Použité suroviny receptu Kvasnicovo-vaječná pomazánka:
4 celá vejce
| 1-2 kostky droždí
| 1 lžička másla
| 1 menší cibulku
| 2 vrchovaté lžíce strouhanky
| 50 ml mléka
| dle chuti: sůl
| na ozdobu: rajče
Postup přípravy receptu Kvasnicovo-vaječná pomazánka:
Máslo rozpustíme na másle a zpěníme na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku. Poté přidáme droždí, které necháme rozpustit a tak dlouho jej opékáme až se "nabaluje" na cibulku. Pak zasypeme strouhankou opražíme (cca 1-2 minutky) a rozředíme mlékem (pořádně rozmícháme).
Až nám směs začne houstnout přilijeme vejce a osolíme. Umícháme ve směs podobnou míchaným vajíčkům.
Pomazánku nanášíme na celozrnný nebo křupavoučký domácí chléb. Zdobíme plátkem rajčete.
Fotky receptu Kvasnicovo-vaječná pomazánka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!