Použité suroviny receptu Květák smažený v sýrovém těstíčku:
100 g hl. mouky
| 2 vejce
| 2 menší květáky
| 50 g tvrdého sýra
| 1 dl mléka
| 100 g oleje nebo ztuženého tuku na smažení
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Květák smažený v sýrovém těstíčku:
Květáky očistíme, rozpůlíme a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Vyjmeme z vody a necháme okapat. Z vajec, mléka, mouky, strouhaného tvrdého sýra a špetky soli připravíme hladké těstíčko. Poloměkký květák v těstíčku namáčíme a klademe do pánve s rozpáleným olejem nebo ztuženým tukem. Smažíme po všech stranách do zlatova. Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami sypanými petrželkou nebo pažitkou.