Postup přípravy receptu Květák v těstíčku:
Květák očistíme, rozkrájíme na větší kusy a uvaříme ve slané vodě doměkka. Uvařený květák rozebereme na malé růžičky. Tvrdý sýr nastrouháme najemno. Vaječné žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. V kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, zředíme mlékem a vymícháme kaši. Kaši necháme vychladnout a potom do ní vmícháme žloutky, nastrouhaný sýr, osolíme a nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků a květák. Pekáček vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a dáme do něj připravenou směs. Zapečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut při teplotě 200 st. C. Květák v těstíčku podáváme s vařenými brambory.