1 malý citron
| 200 ml tmavého hroznového džusu
| 15 ml cukrového sirupu
| 4 lžíce ledové tříště
| sodovka na dolití
| 1 kulička hroznového vína na ozdobení
Postup přípravy receptu Lavender:
Citron omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Jednu půlku nakrájíme na dílky, z druhé vymačkáme šťávu a odměříme 15 ml. Do šejkru nalijeme hroznový džus, cukrový sirup, citronovou šťávu, přidáme ledovou tříšť a protřepeme. Směs přecedíme do sklenic typu old fashioned a dolijeme sodovkou. Jejich okraje ozdobíme dílkem citronu a půlkou kuličky omytého hroznového vína. Lehký osvěžující nápoj podáváme jako nealkoholický aperitiv.
Fotky receptu Lavender:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!