Býk - roční horoskop na rok 2025Býk - roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 19.05. 2025
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lehká pomerančová pěna

fotka Lehká pomerančová pěna
Vložil:
Porcí:3
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Lehká pomerančová pěna:

1 lžíce maizena  | 3 ks žloutek  | 250 ml smetana ke šlehání  | 125 ml suché bílé víno  | 100 g cukr  | 2 ks pomeranč  |  1 lžíce mandlové lupínky

Postup přípravy receptu Lehká pomerančová pěna:

Pomeranč důkladně vydrhneme a kůru z něj nastrouháme. Pak z obou pomerančů důkladně vymačkáme šťávu.

Připravíme si vodní lázeň. Do mísy nad páru dáme žloutky, cukr a pomerančovou kůru. Maizenu rozmícháme ve víně s pomerančovou kůru a vlijeme do žloutkové směsi. Vše nad parou šleháme tak dlouho, dokud pomerančová pěna nezhoustne.

Pomerančový základ necháme vychladnout. Zatím na suché pánvi nasucho opražíme mandlové lupínky.

Když je pomerančový základ dostatečně studený, vyšleháme smetanu v tuhou šlehačku a opatrně do ní po částech vmícháme pomerančový základ.

Pěnu necháme vychladit. Pomerančová pěna dobře chutná k čokoládové i oříškové zmrzlině, kde vše ozdobíme praženými mandlovými lupínky.



Fotky receptu Lehká pomerančová pěna:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Lehká pomerančová pěna
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !